Siemens

Beeldvorming voor diagnostiek door redactie HealthMatters |

Nauwkeuriger diagnose bij UMCG met gloednieuwe PET/CT

Tekstgrootte

Het UMCG heeft op 5 juni de eerste van een nieuwe generatie PET/CT in gebruik genomen: de Biograph Vision™. Zorgprofessionals kunnen met de Biograph Vision een nauwkeuriger diagnose stellen. De scanner is tot wel drie keer gevoeliger dan de systemen die tot op heden beschikbaar zijn, waardoor de patiënt vroeger, gerichter en dus beter behandeld kan worden. De Biograph Vision is ontworpen om de efficiency te verhogen, de kwaliteit van zorg te verbeteren en de operationele kosten te reduceren. De PET/CT-scanner zorgt hiermee voor betere, betrouwbare diagnostiek tegen lagere kosten.

Nieuwe standaard in PET/CT scans

Siemens Healthineers en het UMCG introduceren met de Biograph Vision een nieuwe precisiestandaard in de beeldvormende diagnostiek. Het nieuwe PET/CT-systeem genereert beelden met een hogere spatiële resolutie waarmee een verbeterde detectie van afwijkingen mogelijk wordt. De scan is ook geschikt ter voorbereiding op nieuwe vormen van kankerbehandeling, zoals immunotherapie en protonentherapie.

Prof. dr. Rudi Dierckx, afdelingshoofd bij UMCG: “Wij zijn als ziekenhuis trots op ’s werelds eerste Biograph Vision. Dankzij de sterk verbeterde resolutie is de gevoeligheid van het apparaat wel drie keer hoger dan van huidige apparaten. Het systeem stelt onze artsen in staat patiënten van een nóg preciezere behandeling te voorzien. Hiermee realiseren wij betere diagnostiek, met als belangrijkste gevolg een betere kwaliteit van zorg. Daar zijn wij ontzettend blij mee.”

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers Nederland: “Met het ontwikkelen van nieuwe systemen zoals de Biograph Vision, hebben wij als doel beter te kunnen bepalen welke behandeling het beste werkt voor de individuele patiënt: personalized medicine. Bij de ontwikkeling van het apparaat is hecht samengewerkt met verschillende partijen: artsen, onderzoekers en ingenieurs. Door dit soort brede samenwerking is innovatie in de gezondheidszorg sneller toepasbaar. Daar heeft iedereen baat bij maar vooral de patiënt. We zijn zeer verheugd ’s werelds eerste Biograph Vision in een wereldwijd gerenommeerd instituut als het UMCG te installeren.”

Lees hier het bericht van UMCG

Bekijk het nieuwsverslag op RTVNoord